Vind jij dat eerstelijns dierenartsen voldoende kennis hebben om door te verwijzen naar een specialist?
Nee! Veel te weinig! Meer awareness creëren, dat is een doel voor mij. Vandaar dat ik met Bart de Leeuw in contact wilde komen. Zowel de ervaren generatie als de nieuwe lichting dierenartsen geven toe dat ze weinig over kanker bij dieren weten. Dat blijft bijzonder als je de cijfers weet hoeveel honden en katten jaarlijks de diagnose kanker krijgen. Dit zijn enorme aantallen.
Hoe zou jij kunnen bijdragen om die bewustwording bij de dierenartsen te krijgen?
Naast dat ik praktijken blijf bezoeken ga ik in maart ook op het Anicura congres in Nederland praten over oncologie binnen de diergeneeskunde. In april geef ik nascholing in het gebied rond Antwerpen. Op zulke evenementen wil ik awareness creëren.
Ik ontwikkelde zelf een diervoedingsproduct. Een snack die bijdraagt in de voedingsbehoefte van zieke dieren. Een dier dat slecht eet is doorgaans niet fit genoeg om een behandeling te doorstaan. Hoe fitter een dier, des te groter de kans van slagen. Hier maak ik ook berichten voor op social media en dit is ook een onderdeel wat ik ter sprake breng tijdens mijn praktijkbezoeken.
Wat ik doe in België ben ik zeker bereid te doen namens het NKFD in Nederland. Ik heb al toegezegd om over de voedingsbehoefte van zieke dieren te vertellen tijdens het symposium in november.