Oproep

Wilt u uw verhaal delen?

Heeft u ervaring met kanker bij dieren en wilt u graag het verhaal van uw huisdier delen? Dan zijn wij op zoek naar u!

Huisdieren vormen steeds vaker een volwaardig lid van het gezin. Wanneer bij een dier de diagnose kanker wordt gesteld heeft dit een grote impact op een gezin. Eén van onze activiteiten is voorlichting geven over kanker bij dieren. Het onderwerp ‘kanker bij dieren’ tastbaar en bespreekbaar maken, maakt ook deel uit van deze vorm van voorlichting.

Via deze pagina delen wij verhalen van diereigenaren. Dit kunnen verhalen zijn over huisdieren waarbij de behandeling succesvol is geweest, maar ook over huisdieren waarbij de afloop slecht was.

Wilt u het verhaal van uw huisdier met betrekking tot kanker en alle emoties die dit met zich heeft meegebracht graag met anderen delen? Stuur dan een e-mail via info@nkfd.nl onder vermelding van ‘ervaring kanker bij dieren’. Wij willen u verzoeken om maximaal 250 woorden te gebruiken en een foto bij te voegen.

Ervaringen met kanker bij dieren

Onderstaand vindt u de verhalen met een korte introductie. Via knop “Lees verder” kunt u het volledige verhaal lezen.

null

Hummer, onze Bordeaux dog

Hummer kwam op tweejarige leeftijd bij ons in huis. Hummer was een hond in nood die snel een veilig thuis zocht. Na twee jaar viel ons op dat Hummer opgezwollen klieren in zijn hals had.

Lees verder
null

Boeddha

Als kitten was Boeddha een ontzettend lieve druktemaker. Toen Boeddha ruim een jaar was, werd hij wat rustiger. Het viel ons op dat hij zich wat meer begon terug te trekken, op vreemde plekken ging liggen en bijna niet meer spinde.

Lees verder
null

Tommie

Tommie groeide op als een flinke kater van bijna 6 kilo. Hij hield van aandacht en was altijd wel in voor een knuffel of een beetje gek doen. Half september 2019 viel het ons op dat Tommie wat was afgevallen. Wij maakten een afspraak bij de dierenarts.

Lees verder
null

Sita

Sita werd geboren op Valentijnsdag, 14 februari 2005. Sita was vrolijk, maar af en toe ook ondeugend. Helaas had ze al vroeg veel medische aandacht nodig. Toen Sita slechts één jaar oud was, is er een plekje ontdekt op haar baarmoeder.

Lees verder
null

Dino

Wij kregen Dino toen hij 4 jaar oud was. Ondanks dat Dino mentaal en lichamelijk was verwaarloosd, was hij slim en had een sterke eigen wil. Met veel bewegen, goede voeding en consequente en duidelijke regels toverden we hem om in een stabiele fitte en vrolijke hond. Toen Dino acht jaar was, ontdekten we een klein zwart wratje op zijn rechtervoorpoot.

Lees verder
null

Boyd

In de zomer begon Boyd ineens mank te lopen. We wandelden graag, maar hij kon onze lange wandelingen niet meer aan. Ik was nog in de veronderstelling dat onze pup Bella en Boyd in een stoeipartij elkaar te veel pijn hebben gedaan. Maar die gedachte veranderde snel toen ik Boyd hoorde huilen in een enorme schreeuw dat je zeker weet nu is het mis.

Lees verder
null

Tes

Mijn hond Tes is een kruising tussen een Jack Russel en een Shih Tzu. In 2016 kreeg Tes een bultje op haar heup. Ik vertrouwde het niet omdat het bultje bleef groeien. Vervolgens heb ik het laten controleren door de dierenarts. Het bleek een kwaadaardig gezwel, mastceltumor, te zijn wat operatief verwijderd moest worden.

Lees verder
null

Molly

Mijn hond Molly, een Groenendaal teefje, betekende de wereld voor mij. Ik was alleen en had enkel haar, Darko (een Groenendaal reu) en Copain (een Ragdoll kat). Toen Molly pas 7 jaar oud was, merkte ik een verandering in haar eetpatroon. Dit baarde mij meteen zorgen. Normaal gesproken was zij namelijk een goede eter.

Lees verder
null

Nova

Mijn topper Nova is in 2015 geboren in Friesland. Het was een heerlijke ondeugende pup. Zij groeide op als een prachtig beest. Toen Nova in juni 2021 net 6 jaar was geworden, kwam er een eind aan ons mooie leven. Nova kon plotseling niet meer van het strand naar huis lopen.

Lees verder
null

Skylar

Onze lieve Skylar was een Australian Shepherd. Skylar was topfit en stond vol in het leven. Nooit had ze ergens last van. Maar toen zij 4 jaar oud was, stopte zij binnen een week ineens met eten. Ze werd enorm slap en kon steeds minder.

Lees verder
null

Tim

Tim is een blonde labrador. Vanwege persoonlijke redenen van zijn eerste eigenaren verhuisde Tim op 1,5 jarige leeftijd naar een stichting die assistentie honden opleiden. Twee weken later ontmoetten wij elkaar, het was liefde op het eerste gezicht en Tim werd mijn hulphond. Tim was 9 jaar oud en plaste ineens bloed. Wij dachten aan een blaasontsteking en gingen naar de dierenarts.

Lees verder
null

Dibbes

Wij kochten ongeveer 30 jaar gelden ons eerste huis met een fijne tuin. Nu we de ruimte hadden wilde we deze delen met een nieuw huisdier, liefst een kitten. Een collega van mij wist wel wat. Haar ouders hadden een boerderij met katten en er was een nest. Er waren al een hoop kittens “vergeven” dus er was niet veel keuze. De snottebel en het ontstoken oogje hadden een “red flag” moeten zijn maar we kozen juist wél voor het koppie met snot en pus.

Lees verder