Oproep

Wilt u uw verhaal delen?

Heeft u ervaring met kanker bij dieren en wilt u graag het verhaal van uw huisdier delen? Dan zijn wij op zoek naar u!

Huisdieren vormen steeds vaker een volwaardig lid van het gezin. Wanneer bij een dier de diagnose kanker wordt gesteld heeft dit een grote impact op een gezin. Eén van onze activiteiten is voorlichting geven over kanker bij dieren. Het onderwerp ‘kanker bij dieren’ tastbaar en bespreekbaar maken, maakt ook deel uit van deze vorm van voorlichting.

Via deze pagina delen wij verhalen van diereigenaren. Dit kunnen verhalen zijn over huisdieren waarbij de behandeling succesvol is geweest, maar ook over huisdieren waarbij de afloop slecht was.

Wilt u het verhaal van uw huisdier met betrekking tot kanker en alle emoties die dit met zich heeft meegebracht graag met anderen delen? Stuur dan een e-mail via info@nkfd.nl onder vermelding van ‘ervaring kanker bij dieren’. Wij willen u verzoeken om maximaal 250 woorden te gebruiken en een foto bij te voegen.

Ervaringen met kanker bij dieren

Onderstaand vindt u de verhalen met een korte introductie. Via knop “Lees verder” kunt u het volledige verhaal lezen.

null

Hummer, onze Bordeaux dog

Hummer kwam op tweejarige leeftijd bij ons in huis. Hummer was een hond in nood die snel een veilig thuis zocht. Na twee jaar viel ons op dat Hummer opgezwollen klieren in zijn hals had.

Lees verder
null

Boeddha

Als kitten was Boeddha een ontzettend lieve druktemaker. Toen Boeddha ruim een jaar was, werd hij wat rustiger. Het viel ons op dat hij zich wat meer begon terug te trekken, op vreemde plekken ging liggen en bijna niet meer spinde.

Lees verder
null

Tommie

Tommie groeide op als een flinke kater van bijna 6 kilo. Hij hield van aandacht en was altijd wel in voor een knuffel of een beetje gek doen. Half september 2019 viel het ons op dat Tommie wat was afgevallen. Wij maakten een afspraak bij de dierenarts.

Lees verder