Kanker, het is een woord waar we nog steeds van schrikken. Gemiddeld krijgt 1 op de 4 honden en 1 op de 3 katten een vorm van kanker gedurende het leven. Dit betekent dat, voorzichtig geschat, in Nederland jaarlijks 130.000 honden en katten komen te overlijden aan de gevolgen van deze ernstige ziekte  wanneer er geen genezing of behandeling meer mogelijk is. Daarnaast krijgen nóg veel meer dieren de diagnose kanker. Uw huisdier kan er hier helaas één van zijn.

Maar wat als uw gezelschapsdier geconfronteerd wordt met kanker? Dan wilt u als baasje toch graag weten wat de ziekte is en wat de (behandel)mogelijkheden zijn voor uw geliefde huisdier.

Wij informeren u hier graag over. Via onze pagina “Wat is kanker” vindt u meer informatie terug over kanker bij dieren.

Wanneer uw huisdier de diagnose kanker krijgt, aarzel dan niet om alle vragen die u heeft aan uw dierenarts te stellen of u te laten doorverwijzen naar een dierenarts die gespecialiseerd is in oncologie. Er bestaan geen domme vragen! In dit stadium is het belangrijk dat u een goed en zo duidelijk mogelijk beeld krijgt van de situatie.

Bekijk onze subpagina's

U bent vrij om de informatie van deze website over te nemen. Graag het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NFKD) als bron vermelden. In verband met de correctheid en volledigheid willen wij u vragen om geen eigen wijzigingen aan te brengen in de informatie.