VACATURE ALGEMEEN BESTUURSLID

 

Het Nederlands KankerFonds voor Dieren is een CBF erkend goed doel. Onze missie is kanker bij dieren de baas te worden. Wij zijn op zoek naar een algemeen bestuurslid (onbezoldigd). Ons huidige bestuur bestaat momenteel uit 5 leden, woonachtig in Nederland en België.

WIE ZOEKEN WIJ?

Een betrokken dierenliefhebber die een hart heeft voor dieren en een bijdrage wil leveren aan onze missie. Deze functie is prima naast een reguliere fulltime of parttimebaan uit te voeren. Wij zoeken een enthousiaste en pro-actieve organisator. Iemand met een hands-on mentaliteit die energie krijgt van het ondernemen van activiteiten. Medische kennis en/of achtergrond is geen vereiste voor deze functie.

DE FUNCTIE

Gemiddeld besteed je 2 tot 4 uur per maand aan deze functie. Uiteraard afhankelijk van de activiteiten/evenementen die plaatsvinden. Het bestuur komt 2-3 keer per jaar bijeen voor een vergadering. Normaliter organiseren we dit fysiek in de regio Utrecht, maar online vergaderingen komen ook voor. De werkzaamheden kunnen prima op afstand uitgevoerd worden.

Hoe zien de werkzaamheden er concreet uit?

 

  • Contact onderhouden met sponsoren, donateurs en derden die activiteiten initiëren voor fondsenwerving. Dit doe je in samenwerking met onze PR-verantwoordelijke.
  • Ondersteuning leveren bij de organisatie van activiteiten voor fondsenwerving, zoals de nationale hondenwandeling “Hart voor Kanker” en het hondenplonsen.
  • Actief ideeën aandragen voor nieuwe vormen van en activiteiten voor fondsenwerving.
  • Het NKFD representeren bij fondsenwerving activiteiten. Dit zijn vaak evenementen die wij zelf initiëren, maar wij worden ook uitgenodigd door andere partijen.
  • Periodiek overleggen met collega-bestuursleden en PR-verantwoordelijke

Net als bij een reguliere functie, word je ingewerkt en maak je uiteraard kennis met alle bestuursleden en samenwerkingspartners.

NEDERLANDS KANKERFONDS VOOR DIEREN (NKFD)

Onze stichting is in 2002 opgericht door dierenarts-oncoloog Johan de Vos. Het NKFD geeft voorlichting over preventie en behandeling aan onder meer diereigenaren, dierenartsen en andere beroepsgroepen die te maken krijgen met kanker bij huisdieren. Daarnaast ondersteunt en initieert het NKFD-projecten en onderzoeken die leiden tot het vroeg opsporen van allerlei soorten kanker bij dieren en het verbeteren van de behandelmethodes. Op deze manier wordt de kwaliteit van leven van huisdieren verhoogd. Meer informatie over het NKFD via www.nkfd.nl.

INTERESSE?

Wij komen graag met jou in contact. Stuur een e-mail naar Monique van Dijk van organisatieadviesbureau Janse & Janse via monique@janse-janse.nl. Janse & Janse is de partner van het NKFD in PR en communicatie. Bij vragen over deze functie is Monique van Dijk bereikbaar via 06-58825897.